Studenter på programmet: Alice Kindstrand

Created with Sketch.

Namn:Alice Kindstrand

Årskurs & inriktning på programmet: Jag är inne på mitt tredje år och läser inriktningen Systemutveckling. 

Varför sökte du till det Systemvetenskapliga programmet på Linköpings Universitet?

Jag har alltid tyckt att det ser så himla coolt ut när de programmerar på film så det är där ifrån den första tanken om att plugga systemvetenskap väcktes. Sedan hade jag hört mycket bra om Linköping och studentlivet vilket gjorde att jag sökte programmet här. 

Hur kom det sig att du valde inriktningen Systemutveckling?

Redan från början så gillade jag programmeringskurserna, de är riktigt kluriga men jag gillar utmaningar så de kurserna passade mig riktigt bra! Sedan berodde valet också på att systemutveckling generellt har mer praktiskt lagda kurser med exempelvis mer design än teoretiska kurser som management inriktningen har. Att trycka in saker i huvudet har aldrig riktigt varit min grej.

Hur upplevde du det faktum att det är fler män än kvinnor som studerar på programmet?

Såklart var detta något jag reagerade på till en början men väldigt snabbt glömde av så det har inte påverkat min studietid alls. Däremot är det tråkigt att inte fler tjejer pluggar IT eftersom det är en riktigt eftertraktad bransch. 

Du var studieaktiv förra året som Näringslivsansvarig i Systerskapet, varför tycker du att man ska engagera sig under sin studietid? Till tjejer och icke-binära i årskurs 1 på SVP – varför ska de söka till Systerskapet inför kommande verksamhetsår?

Först och främst är det ett ypperligt tillfälle att lära känna nya person men sen är det också riktigt kul! Det är roligt att ha andra saker att tänka på än bara plugget. Och varför jag tycker att andra ska söka till Systerskapet är för att det inte bara innebär planering av aktiviteter utan aktiviteterna har ett bakomliggande syfte som jag tycker är väldigt fint att vara med om. Man är med och har kul samtidigt som man gör nytta!! Man får heller inte glömma bort att det är en bra merit på cv:et!

Vad är dina planer efter examen?

Jag tittar just nu på möjligheten att plugga vidare inom It-säkerhet. Har varit inne på att plugga en master utomlands och då är Köpenhamn ett alternativ men sen har också företag hört av sig och vill att jag ska söka deras traineeprogram så jag vet inte riktigt än vad det blir för mig nästa höst. Men jag ser fram emot att ta exam, det är en sak som är säker! 

Dina bästa tips till andra studenter under studietiden?

Jag säger som min mormor alltid sagt till mig ”glöm inte att ha kul!”. Detta är något jag fått jobba med under mina år på Liu och försökt få mig att förstå att varje uppgift, tenta eller seminarium är inte liv och död. Gör ditt bästa, var nöjd över din prestation och ha kul!