Kvinnliga förebilder: Cindy Ngo, Sigma

Created with Sketch.

Namn: Cindy Ngo

Företag: Sigma IT Consulting

Titel / Position: Projektledare och Konsult

Utbildning: Systemvetenskapliga Progammet med inriktning på Management

Hur hamnade du där du är idag?

Jag jobbade först på ett annat företag i Jönköping. Jag trivdes på jobbet men jag var trött på Jönköping som stad. Genom mitt kontaktnät fick jag tag på min nuvarande chefs telefonnummer och tips om att de sökte efter folk. Jag ringde, gick på intervju och fick ett erbjudande.

Vilka karriärmöjligheter finns det för IT-utbildade på just ditt företag?

Sigma Group består av 6 olika konsultbolag: Sigma IT Consulting, Sigma Technology, Sigma Connectivity, Sigma Industry, Sigma Civil, och Sigma Software. Varje bolag har i sin tur många olika typer av karriärmöjligheter för IT-utbildade.

Har du några tips för hur man ska kunna locka fler unga tjejer att välja IT- och datainriktade utbildningar?

Jag tror att ett intresse måste först skapas. Introducera IT för unga tjejer, skapa coding events och låt dem testa på. Berätta och upplys dessa tjejer för hur kul IT kan vara och vad det kan innebära att jobba med det. Jag tror dessutom på att intresset ska byggas upp från ynge åldrar. Introducera IT för både barn och äldre flickor / tjejer. Träffa gymnasietjejer som ska plugga vidare samt träffa högstadietjejer som ska välja inriktning till gymnasiet för att marknadsföra IT- och teknikprogrammen. Det räcker alltså inte bara med att lyckas övertala dem till att välja IT- och datainriktade utbildningar. För att dessa unga tjejer ska stanna på utbildningarna måste de också tycka om dem!

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Just nu är planerna att fortsätta jobba kvar på Sigma. Jag kommer kanske eventuellt återgå till att studera något, men än vet jag inte vad. De långsiktiga planerna är att kanske starta något eget, men vi får väl se vad eller hur det blir 🙂